Eredivisie | FC Twente en Ajax pakken de volle buit, sc Heerenveen passeert PSV op de ranglijst

PSV was in speelronde zestien vrij waarin FC Twente en Ajax de drie punten bij hebben geschreven.

FC Twente kwam op een besneeuwd veld in Alkmaar al vroeg op achterstand, voor rust bogen de Tukkers de achterstand om in een voorsprong. Na rust liep het uit naar een ruime overwinning en verstevigd haar koppositie. Ajax opende op De Toekomst al na negen minuten de score via Linda Bakker. Na rust bepaalde Marjolijn van den Bighelaar de eindstand tegen Excelsior Barendrecht.

sc Heerenveen piekte vrijdagavond in Zwolle en pakte na een achterstand de winst op het kunstgrasveld. Babiche Roof bracht PEC Zwolle op een 1-0 voorsprong maar het was niet Fenna Kalma maar Tiny Hoekstra dat met twee doelpunten voor een extra mooie terugreis wist te zorgen. ADO Den Haag hield met gemengde gevoelens een punt over aan de thuiswedstrijd tegen Achilles’29. De Hagenaars kregen de beste kansen, maar mochten van geluk spreken dat zij in de slotfase alsnog een verdiende gelijkmaker wisten te noteren.

Merel van Dongen viel al vroeg uit in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Barendrecht. In de 3e minuut kwam ze zeer ongelukkig ten val en zover onofficieel naar buiten gebracht heeft ze een flinke hersenschudding aan overgehouden. Bij FC Twente maakte Angeline Laeticia de Costa haar debuut tegen vv Alkmaar. Sharon Bruinenberg (PEC Zwolle) maakte na ruim 459 dagen haar rentree in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Door een dubbele beenbreuk was ze uit de roulatie. En Maartje Looijen maakte overige week al haar rentree vanwege een lange kruisband blessure revalidatie. En in haar tweede invalbeurt wist ze  afgelopen vrijdagavond voor haar team de belangrijke 2-2 te maken.

Hieronder de uitslagen, bekijk hier de topscorerslijst:

Thuis Uit Uitslag
PEC Zwolle sc Heerenveen 1-2 (1-0)
ADO Den Haag Achilles’29 2-2 (0-1)
Ajax Excelsior Barendrecht 2-0 (1-0)
vv Alkmaar FC Twente 2-5 (1-2)

 

#ZWOHEE
Score Minuut Doelpuntmaker(s)
1-0 10′ Babiche Roof
1-1 56′ Tiny Hoekstra
1-2 61′ Tiny Hoekstra
#ADOACH
Score Minuut Doelpuntmaker(s)
0-1 14′ Beau Rijks
1-1 52′ Suzanne Admiraal
1-2 61′ Bonita Theunissen
2-2 92′ Maartje Looijen
#AJAEXC
Score Minuut Doelpuntmaker(s)
1-0 9′ Linda Bakker
2-0 47′ Marjolijn van den Bighelaar
#ALKTWE
Score Minuut Doelpuntmaker(s)
1-0 7′ Ashleigh Weerden (e.d.)
1-1 30′ Renate Jansen
1-2 42′ Renate Jansen
1-3 51′ Joëlle Smits
2-3 55′ Simone Kets
2-4 67′ Joëlle Smits
2-5 86′ Ellen Jansen

 

Foto: Nienke van der Tak