UEFA is enthousiast: nieuwe regel ook doorgevoerd in Champions League

Virgil van Dijk in gesprek met Anthony Taylor
Virgil van Dijk in gesprek met Anthony Taylor Foto: © BSR Agency

De UEFA experimenteert dit EK mannenvoetbal met nieuwe regels, waarin alleen de aanvoerder met de scheidsrechter mag praten. Dat lijkt te bevallen, want de Europese voetbalbond heeft besloten om de regels ook in de andere competities door te voeren.

Tijdens het EK mag dus alleen de captain van het land met de arbiter praten. De rest van de spelers dient op afstand te blijven, anders wordt er een gele kaart uitgedeeld. Dit bevalt dusdanig, dat de UEFA die regels ook doorvoert in de Europese clubcompetities.

Dat betekent dat in de UEFA Women's Champions League voortaan alleen de aanvoerster mag praten met de scheidsrechter. "Dat deze nieuwe aanpak op het EK door de spelers en het publiek wordt gezien als onbetwistbare vooruitgang voor het imago van voetbal, versterkt ons vertrouwen dat dit de weg vooruit is", aldus de UEFA in een statement. "Fair play en respect zijn waarden die voetbal, het populairste spel ter wereld, moet overbrengen op onze samenleving."

Als de captain de keepster is en dus in de meeste gevallen niet in de buurt van de actie staat, mogen de teams één veldspeelster aanwijzen die bevoegd is om met de scheidsrechter te spreken.

Lees meer:
0 reacties