Cupfighter Saestum 2 tegen Excelsior: "Er overheen of onderdoor"

TOTO KNVB Beker
TOTO KNVB Beker Foto: © Pro Shots

Excelsior neemt het zaterdag in de TOTO KNVB Beker op tegen Saestum. Niet tegen het eerste team, maar tegen het tweede elftal. Die ploeg wist namelijk in de tweede ronde hun 'eigen' eerste team uit te schakelen.

"Dan vraag je je als eerste of of dit kan en mag", vertelt trainer Edwin Copier van Saestum 2 bij RTV Utrecht. "We bedachten al direct wat verschillende 'wat als' scenario's. Maar dit scenario..." Saestum 2 kwam op een 1-0 voorsprong. "Dan denk je dat het wachten is op de gelijkmaker, maar die viel niet", vertelt speelster Diantha Lai. "We vragen onszelf ook nog af hoe het kan. Het was sowieso een rare wedstrijd omdat we elkaar allemaal goed kennen. Maar we wilden gewoon winnen en gaven 100 procent. Dat we ook echt wonnen was onwerkelijk."

De speelsters van het eerste elftal waren er logischerwijs ziek van. "Er was daar wel flink wat chagrijn ja", vertelt Lai. "Maar dat snap ik ook wel. Dat je in de beker verliest is al zuur, maar dan ook nog eens van je tweede elftal." Saestum 2 speelt in de Hoofdklasse, maar wist gedurende het bekertoernooi al drie keer te stunten. "Het wordt lastig om nu tegen Excelsior ook te stunten, maar het is mogelijk", zegt Lai. Toch gaat de ploeg geen speelsters gebruiken van hun eerste elftal. "Nee, dat gaan we niet doen en dat hebben we ook helemaal niet nodig", maakt trainer Copier duidelijk. "We doen het met onze puppy's. We gaan er overheen of onderdoor met deze meiden."

Toevalligerwijs werd Saestum 1 vorig jaar in het bekertoernooi uitgeschakeld door Excelsior. "Toen stonden wij voor hen langs de lijn. Ze verloren met penalty's en dat vond ik eigenlijk nog onterecht", vertelt Copier. Saestum hoopt op veel support tijdens de wedstrijd. "Ik heb er veel zin in", vertelt Lai. "En na afloop hebben we een barbecue met een dj. Ongeacht het resultaat wordt het een mooie dag." "En als we echt stunten dan laat ik de auto hier staan", lacht Copier. Die haal ik de volgende dag wel op. Ik denk niet dat ik dan de enige zal zijn."

Lees meer:
0 reacties