Twee OranjeLeeuwinnen bij Montpellier: ''Beetje mijn kleine zusje''

Ashleigh Weerden
Ashleigh Weerden Foto: © Orange Pictures

Sinds dit seizoen spelen er twee Nederlandse speelsters bij Montpellier. Anouk Dekker kreeg afgelopen zomer bij de Franse club gezelschap van Ashleigh Weerden.

Beide OranjeLeeuwinnen zijn vol lof over elkaar. "Ashleigh is een zeer snelle, zeer technische speelster. Ze is linksbenig, wat altijd handig is in een team. Ze is goed met dribbels", zegt Dekker over de aanvalster op de website van de Franse club.

De verdedigster ziet nog wel een verbeterpunt bij Weerden: "Naar mijn mening moet ze fysiek nog een beetje sterker worden, vooral in de duels", aldus Dekker, die Weerden niet zo goed kende voordat de aanvalster aansloot bij Montpellier.

"We leren elkaar steeds beter kennen. Ze is een beetje mijn kleine zusje en ik ben blij om te zien dat ze goed bij het team past", besluit Dekker. Weerden is op haar beurt ook blij met de verdedigster: "Ze is een teamspeler, een leider, iemand die luistert. Ze stelt altijd het belang van het team voorop."

"Anouk is erg grappig", zegt Weerden. "Het is fijn dat ik Nederlandse dingen met haar kan delen, die alleen zij en ik kunnen begrijpen. Ze is een beetje als mijn grote zus. Ik weet dat ik op haar kan rekenen", aldus de aanvalster.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand