Twee Belgische clubs trekken zich terug uit Lotto Super League

Een duel tussen KV Mechelen en RSC Anderlecht
Een duel tussen KV Mechelen en RSC Anderlecht Foto: © BSR Agency

De Belgische competitie, de Lotto Super League, kent komend seizoen minder teams. KV Mechelen heeft bekendgemaakt na dit seizoen uit de competitie te stappen.

Eerder maakte White Star Woluwe ook al bekend zich terug te trekken uit de Lotto Super League, waardoor er voor komend seizoen acht ploegen overblijven in de competitie. "Dat KV Mechelen de hoogste afdeling verlaat is geen leuk nieuws, maar het komt niet als een verrassing", geeft Lorin Parys, CEO van de Pro League, toe in Het Nieuwsblad.

"Het is niet onlogisch dat sommige clubs in de context van ons plan waar we het voorbije jaar hard aan gewerkt hebben een stap achteruit zetten om er later dan twee vooruit te zetten. Met dit plan nemen wij onze rol op in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal, samen met de KBVB, de vleugels en alle clubs", aldus Parys.

Bij KV Mechelen kunnen ze niet langer voldoen aan de 'steeds ambitieuzer wordende licentievoorwaarden voor professioneel damesvoetbal', zo geeft CEO Frank Lagast aan. "We gaan extra focus leggen op onze meisjes jeugdwerking en onze Mechelse beloften. Onze damesploeg zal volgend jaar terug aantreden in 1e nationale, zoals 3 jaar geleden, met onze beste Mechelse talenten."

Lees meer:
0 reacties