Tuin tegenover toekomstige club: "Wil nu strijden voor Fortuna"

Alieke Tuin (Fortuna Sittard) zet een tackle in tegen FC Twente
Alieke Tuin (Fortuna Sittard) zet een tackle in tegen FC Twente Foto: © BSR Agency

Fortuna Sittard boekte woensdagavond een zege tegen FC Twente, waardoor de ploeg uit Enschede het titelfeest wederom moest uitstellen. De driepunter zorgde voor grote vreugde in Limburg.

"Het was een pittig potje. De intensiteit ligt hoog. Alleen maar goed, want ons wacht nog een bekerfinale die niet minder pittig zal zijn", geeft Alieke Tuin aan tegenover De Limburger. Voor Tuin was het een bijzonder duel: ze stapt na dit seizoen over naar FC Twente. "Ik kon er vanavond (woensdag, red.) inderdaad al een beetje aan proeven hoe dat gaat zijn."

Of het raar was om tegen haar toekomstige ploeg te spelen? Nee, zo vindt Tuin. "Fortuna is mijn club en daar wil ik nu voor strijden. Het seizoen hier duurt nog een maand en daarin spelen we niet alleen een bekerfinale, maar als we de Eredivisie Cup halen volgen nog een paar mooie wedstrijden. En die wil ik winnen. Dit is hoe ik het écht voel. Ik weet al een tijdje dat ik overstap naar Twente. Dus voor mij is het idee niet nieuw meer. Maar natuurlijk kijk ik ernaar uit om ook zo’n kampioenswedstrijd te kunnen spelen en de Champions League-voorronde", aldus de wingback.

Lees meer:
0 reacties