Tuin baalt flink na gelijkspel: "Deze komt wel heel hard aan"

Een duel tussen ADO Den Haag en Fortuna Sittard
Een duel tussen ADO Den Haag en Fortuna Sittard Foto: © Orange Pictures

Alieke Tuin leek zaterdag lange tijd Fortuna Sittard de drie punten te bezorgen. De wingback van de Limburgers schoot in de 22e minuut een vrije trap binnen, maar zag ADO Den Haag in de 94e minuut de 1-1 maken.

Het zorgt voor teleurstelling bij Tuin. "Deze komt wel heel hard aan. Je staat 1-0 voor en je wil 'm natuurlijk doortrekken tot de laatste minuut. Dan geef je 'm in de laatste minuut toch nog weg. Dat kan gewoon niet. Dat moeten we echt beter doen willen we meedraaien in de top", oordeelt ze bij ESPN.

"In de eerste helft hadden we heel veel ruimte. Dan creëren we aardig goede kansen. Een paar moeten er wel in", vindt Tuin. "In de tweede helft heb je nog een paar kansen waarmee je het eigenlijk op slot kan zetten. We scoren niet. Dan krijgen we 'm op het laatste tegen, dat kan niet."

Fortuna gaf de wedstrijd uit handen, erkent ze. "Wat er bij ons ontbrak? We beginnen heel sterk, we hadden heel veel ruimte. Ik denk op het eind, dan missen we die scherpte, nog die duels winnen. Ik weet niet of het vermoeidheid is of echt de felheid van willen winnen. Dat was op het laatst minder. Dan komt ADO in zijn spel, als je ze laat voetballen. Dat is wat je niet moet doen."

De Limburgers beginnen nu de aansluiting met de top te verliezen. "Dat wil ik niet zo zeggen. Het seizoen is nog lang. We hebben nog genoeg punten te halen. Maar dit is er wel eentje die je moet winnen. Zonde, dat we 'm niet winnen. We moeten door, blijven vechten en proberen de aansluiting te vinden met Ajax en FC Twente", besluit Tuin.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand