Trujillo ziet haters: "Jonker wil niet dat ze imagoschade lijden"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Pro Shots

Zaterdag vond de UEFA Women's Champions League-finale plaats in Eindhoven. Carolina Trujillo heeft ervan genoten en vooral van de haters op vrouwenvoetbal.

"Na het debacle rond de huldiging van de Ajax-vrouwen was zaterdag de finale van de Champions League in Nederland. Bij de hordes fans die Eindhoven overnamen, doken op internet de mannetjes op die argumenten uit de raarste plekken trekken om vol te houden dat vrouwenvoetbal niet zou mogen bestaan en als het dan toch moet liever uit het zicht", schrijft Trujillo in NRC.

Ze gaat verder: "Nooit roepen ze: ‘Oké, het was lullig dat de KNVB pas in 1971 het vrouwenvoetbal erkende, maar nu is het te laat. Dit komt niet meer goed. Kappen dus.’ Wel jammeren ze dat vrouwenvoetbal hen door de strot wordt geduwd. Ik rol in hun verontwaardiging als een oliebol in poedersuiker."

Trujillo zag ook flink wat negativiteit rondom het nieuws dat de OranjeLeeuwinnen in de WK-voorbereiding een oefenwedstrijd spelen tegen een jongensteam, achter gesloten deuren. "De reden daarvoor is dat bondscoach Andries Jonker niet wil dat de vrouwen imagoschade lijden. Dat je je krachtig toont door je zwakte te verbergen, kan alleen een man kan bedenken."

"Alsof er geen kracht schuilt in je durven blootstellen aan een publieke aframmeling door snotneuzen. Als blijkt dat de leeuwin zwakker is dan haar opponent, draagt ze die last op sterke schouders terug naar de basis, om daar verder te trainen en weer terug te komen, net zo lang tot ze de leeuw verslaat. Die overwinning zal dan voor honderd tellen", aldus Trujillo.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/10
AZ W
19:30
Fortuna Sittard W
vr
6/10
Excelsior Rotterdam W
19:30
FC Twente V
vr
6/10
PEC Zwolle V
19:30
PSV V
za
7/10
Feyenoord V
14:00
Ajax V
zo
8/10
SC Heerenveen V
12:15
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 3 9 9
2 Utrecht W 3 4 9
3 PSV V 3 9 7
4 FC Twente V 2 9 6
5 Ajax V 2 2 4
6 AZ W 3 -3 4
7 PEC Zwolle V 3 -2 3
Bekijk de hele stand