Trotse Kerkdijk blikt terug: "Dat was echt heel erg bijzonder"

Danique Kerkdijk speelt inmiddels weer bij de club waar ze doorbrak, FC Twente, maar speelde ook al in Engeland bij Bristol City and Brighton & Hove Albion. Een hoogtepunt in haar carrière was de eerste oproep voor Oranje.

"De eerste keer waren we onderweg naar een Champions League-wedstrijd in Parijs", vertelt ze bij Schouders Eronder. "We speelden toen tegen Paris. Die meiden kregen natuurlijk een e-mail en dan zie je de lijst met wie er geselecteerd zijn. Op dat moment stonden Jill (Roord, red) en ik samen op de stand-by-lijst."

"Dat was voor het eerst dat we überhaupt hoorden dat we in beeld waren", vervolgt Kerkdijk. "En de interlandperiode daarna waren er volgens mij een aantal meiden geblesseerd en was er een wat grotere groep opgeroepen. Dat was de allereerste keer dat we er naar toe mochten. Dat was echt heel erg bijzonder."

"Als je die e-mail krijgt... Daarvoor heb je nooit het idee dat er naar je wordt gekeken vanuit Zeist. Als je je dan ineens mag melden tussen al die grote namen, daar keek ik wel tegen op. Ik was zeventien. Ik kan het niet eens beschrijven."

Lees meer:
0 reacties