Tromp zelfbewust: "Ik merk dat alleen talent zijn niet genoeg is"

Nikita Tromp in het shirt van Ajax
Nikita Tromp in het shirt van Ajax Foto: © Orange Pictures

Nikita Tromp is vorig jaar verkozen tot 'Best Young Player'. De speelster van Ajax is dankbaar om op dit podium voetbal te mogen spelen met ervaren spelers. Ook is ze ambitieus.

"Om daar te mogen staan met speelsters naast je die al tien jaar in de top meedoen, dat vind ik een enorme eer. Het geeft me motivatie. Ik ben vaker naar de vrouwen van Barcelona gaan kijken, omdat ik op een dag datzelfde niveau zou willen bereiken", begint ze in het Noordhollands Dagblad.

Ze realiseert zich dat ze hard moet werken. "Nu ik die prijs heb gewonnen, merk ik dat alleen talent zijn niet genoeg is. Het gaat om veel meer dan alleen scoren. Ik wil het hele plaatje worden. Ik moet er keihard voor werken om mijn dromen waar te maken.

"Bij Ajax hebben we van het vorige seizoen best een klap gehad", vervolgt ze. "Derde worden is voor ons doen gewoon slecht. Dat gaan we dit seizoen hoe dan ook beter oppakken. We zijn er met z'n allen op gebrand om het beter te doen. We willen revanche nemen. Daarvoor zijn we op de goede weg."

Lees meer:
0 reacties