Triest nieuws: SC Heerenveen-icoon Hermina van Dijk (52) overleden

Het Abe Lenstra Stadion
Het Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

Hermina van Dijk is op 52-jarige leeftijd overleden. Dat meldt SC Heerenveen op haar website.

De club schrijft dat Van Veen haar hele leven een nauwe band heeft gehad met sport. "Na haar tijd bij defensie besloot ze de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) te volgen. Hier kon ze haar passie voor sport verder verdiepen. In 2014 ging Hermina aan de slag bij SC Heerenveen. Als bewegingstrainer was ze destijds actief bij de C-jeugd, eerst als vrijwilliger, daarna als collega. Fanatiek als zij was, heeft Hermina in de jaren die volgden zichzelf steeds weer bijgeschoold en ervaring opgedaan om haar kennis verder uit te breiden. Ook kreeg zij steeds meer jeugdteams onder haar hoede."

Ook heeft Hermina zich ingezet voor het vrouwenvoetbal bij SC Heerenveen. "In de laatste twee jaar heeft Hermina niet alleen haar expertise toegepast binnen de Akademy van SC Heerenveen, maar heeft ze ook haar volledige passie en toewijding gedeeld met het eerste elftal van SC Heerenveen Vrouwen."

Begin 2023 kreeg Van Dijk echter de diagnose longkanker. "Ondanks deze moeilijke situatie bleef ze niet stilzitten. Ze nam de moedige beslissing om, ondanks haar ziekte, zich volledig te richten op het begeleiden van het vrouwenelftal. Dit was een bron van energie en motivatie voor haar." Na een ziekbed van bijna een jaar is Hermina op vrijdag 22 maart overleden.

"Lieve Hermina, rust zacht. Wat heb je veel voor ons betekend en wat gaan we je missen. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar haar familie en naasten. Wij wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies", aldus SC Heerenveen.

Lees meer:
0 reacties