'Transfervrije Dominique Janssen vervolgt carrière in Manchester'

Dominique Janssen op het trainingsveld van de OranjeLeeuwinnen
Dominique Janssen op het trainingsveld van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Dominique Janssen zal spoedig een contract tekenen bij Manchester United, zo weet de BBC. De verdedigster is transfervrij, nadat haar contract bij VfL Wolfsburg afliep.

Janssen speelde eerder al in Engeland, bij Arsenal. Haar terugkeer in de Barclays Women's Super League hing al een tijdje in de lucht. Destijds werden Manchester City, Manchester United, Chelsea en Arsenal genoemd als realistische opties. Het lijkt nu dus United te gaan worden.

Het is onbekend voor hoe lang de 29-jarige OranjeLeeuwin gaat tekenen bij de Red Devils. Janssen zou de tweede Nederlandse speelster ooit bij United worden: tussen 2019 en 2022 kwam Jackie Groenen uit voor de club uit het rode deel van Manchester.

Er is de afgelopen week veel te doen rondom de vrouwenploeg van United. Zo gaf Sir Jim Ratcliffe, de mede-eigenaar van Manchester United, recent aan dat er nog geen concrete plannen zijn voor de vrouwentak. Daarnaast kwam naar buiten dat de vrouwenploeg voorlopig zal verhuizen naar tijdelijke, verplaatsbare gebouwen, zodat de mannentak de faciliteiten van de vrouwen kan gebruiken, terwijl hun faciliteiten worden vernieuwd.

Lees meer:
0 reacties