'Transfer-Sensation' in Duitsland: 'Oberdorf stapt over naar rivaal'

Lena Oberdorf (VfL Wolfsburg) wordt gelinkt aan rivaal Bayern München
Lena Oberdorf (VfL Wolfsburg) wordt gelinkt aan rivaal Bayern München Foto: © BSR Agency

Duitsland is in de ban van een ware 'Transfer-Sensation'. Volgens geruchten gaat Bayern München aan de haal met Lena Oberdorf, nu nog speelster van rivaal VfL Wolfsburg.

De 22-jarige Oberdorf staat op lijstjes van alle topclubs in Europa. Ze werd eerder gelinkt aan Chelsea en Paris Saint-Germain, maar het is Bayern München dat erin is geslaagd de handtekening van de Duitse international te strikken. Volgens Sport Bild maakt de club uit München gebruik van een clausule in het contract van Oberdorf.

Die clausule is geldig tot maart en daarin staat dat Oberdorf voor een bedrag tussen de 200.000 en 250.000 euro mag vertrekken bij Die Wölfinnen. Voor VfL Wolfsburg is het een van de laatste kansen om geld te verdienen aan de middenveldster, die nog tot medio 2025 vastligt. Bij Bayern zal Oberdorf naar verwachting zo'n 20.000 euro per maand gaan verdienen.

De aanstaande transfer van Oberdorf komt enigszins als een verrassing. Een aantal jaar geleden sprak de Duitse nog uit opgegroeid te zijn als fan van Schalke 04 en daardoor Bayern niet uit te kunnen staan. Destijds kon Oberdorf zich niet voorstellen dat ze ooit naar München zou verhuizen, maar daar lijkt het nu dus wel van te komen.

In de Duitse Bundesliga maken VfL Wolfsburg en Bayern München de afgelopen jaren de dienst uit. Bayern ging afgelopen seizoen met de landstitel aan de haal en zijn momenteel ook koploper, met een punt voorsprong op Wolfsburg.

Lees meer:
0 reacties