Trainer Schenkel waarschuwt Ajax: ''Daar moet je voor waken''

Ajax gaat met twee mindere resultaten de topper tegen PSV in. De Amsterdammers lieten punten liggen in de laatste twee duels en staat woensdagavond tegenover de Eindhovense ploeg.

"Het is kijken waar het vandaan komt. Dan moet je beginnen met de basis, dat is gewoon 'knalhard' werken. Er zijn randzaken, die zijn niet interessant", zegt trainer Danny Schenkel bij Ajax TV over het vervolg na de twee mindere duels. "Het gaat om Ajax, het gaat om resultaat halen."

"Het gaat om het team. Andere zaken mogen geen invloed hebben op wat je laat zien. Aan de andere kant baart het me geen zorgen. Er is geen crisis of vormdip", is de oefenmeester duidelijk. "Woensdag hebben we weer een mooie wedstrijd, tegen PSV. Dan kun je ook alles omdraaien."

"Bij winst sta je gewoon weer boven aan. Maar om een cliché te gebruiken: dan moeten we wel uit een ander vaatje tappen", weet Schenkel, die wel blij is dat Ajax nu alweer in actie komt. "Je moet er niet aan denken dat je nu tien dagen moet wachten op de volgende wedstrijd. Je mag het laten zien."

"Het gevoel wat je overhoudt na een SC Heerenveen en PEC moet je wegspoelen en je moet er als team staan. Je moet laten zien dat je groeit als team, dat je als team wil strijden, dat je punten wil pakken en dat je goed voor de dag wil komen. Dus het is heerlijk dat we woensdag weer door mogen", aldus de coach, die op zijn hoede is voor PSV.

"PSV is een hele gevaarlijke ploeg. Ze hebben veel ervaring en talent. Ze hebben een scorende spits in Joëlle Smits. Daar moet je voor waken. We gaan voor een overwinning op PSV", besluit Schenkel, die een goed Ajax wil zien: "Een strijdbaar Ajax. We moeten proberen goed voetbal te spelen. Maar nog het allermooiste: om als team, met elkaar, te strijden voor de drie punten en dan met een goed resultaat terug naar Amsterdam te keren."

Lees meer: