Welkom op onze nieuwe website!

Trainer PSV baalt: ''We zaten best wel in een goede fase''

Op rick de rooij 5fd1d53ab9dc7
Op rick de rooij 5fd1d53ab9dc7 Foto: © Orange Pictures

Door coronagevallen bij PSV Vrouwen is de selectie en staf in quarantaine gegaan afgelopen week. Ook werd besloten dat het duel met FC Twente verplaatst moest worden.

"We kregen op maandagochtend bericht dat wat meiden signalen hadden. Die hebben zich laten testen en er zaten helaas wat positieve gevallen bij, dus wij zijn gelijk allemaal in quarantaine gegaan", blikt Rick de Rooij terug op afgelopen week voor de camera's van PSV. "Met één van de besmette meiden is het wel serieus, zij heeft echt keelpijn en hoofdpijn, anderen hebben vrij weinig last."

"Wij hebben een plan gemaakt voor de maand maart. Gelijk toen wij hoorden dat we in quarantaine moesten, hebben we gezegd dat het plan overeind bleef", geeft de trainer aan. "We hebben een individueel plan gemaakt om te trainen, maar we hebben ook heel veel achter de computer gedaan met de nabespreking van de wedstrijd, de voorbespreking en een aantal presentaties gedaan. De meiden zijn ook in groepjes aan het werk gegaan, wat ze straks nog gaan presenteren. Dus we hebben eigenlijk best veel gedaan."

"We waren eigenlijk best wel verrast", geeft hij toe. "Wij hebben het echt goed voor elkaar met alle kleedlokalen waar wij gebruik van maken, iedereen loopt de hele dag met mondkapjes op, de besprekingen doen we in groepjes of buiten en alles wordt geprobeerd om binnen tien minuten te doen. Het zit toch in een klein hoekje."

Hierdoor wordt dus ook de wedstrijd met FC Twente verzet. "Het is best wel vervelend", erkent hij. "We zaten eigenlijk best wel in een goede fase. Er komt nog één topwedstrijd aan tegen FC Twente. Dit verstoort wel een beetje wat we eigenlijk wilden. Ik vind het grote klasse hoe dit verlopen is. Ik snap het belang van de wedstrijden, maar het gaat om de gezondheid van de mensen. Dit is het allerbeste besluit."

"Wij willen heel graag de wedstrijd winnen, maar de gezondheid van de speelsters vind ik veel belangrijker", benadrukt De Rooij. "Als zij op een verantwoorde manier die wedstrijd kunnen spelen dinsdag en iedereen blijft heel en fit, ook de speelsters van FC Twente, dan vind ik dat veel belangrijker dan het resultaat van die wedstrijd."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand