Samenvatting: PSV trakteert Feyenoord op ruime nederlaag in beker

De PSV Vrouwen zijn er in geslaagd om de halve finale van de KNVB Beker te bereiken. Op De Herdgang in Eindhoven trakteerden de Eindhovense dames de Feyenoord Vrouwen op een dikke nederlaag.

Een echte wedstrijd zou het eigenlijk nooit worden. In de eerste helft, in een tijdsbestek van ongeveer tien minuten, beslisten de Eindhovense vrouwen het duel eigenlijk al. Desiree van Lunteren tekende na krap een half uur spelen voor de 1-0. Maruschka Waldus scoorde in minuut 36 de tweede Eindhovense treffer en twee minuten later was het alweer raak. Amalie Thestrup zorgde voor de 3-0, wat tevens ook de ruststand werd.

Na de pauze veranderde het spelbeeld niet. PSV bleef aanzetten en drong Feyenoord terug op de eigen helft. Het resulteerde in de 63ste minuut in de 4-0 van Esmee Brugts, die een sterke wedstrijd speelde. Door de overwinning plaatst PSV zich voor de halve finales van de TOTO KNVB Beker.

Opstelling PSV: Alkemade; Rodriguez (83. Coolen), Waldus, Van den Berg (74. Koeleman), Levels; Biesmans, Van Lunteren (75. Harrison), Brugts (88. Kuijpers); Pattiwael (75. Veranda Martina), Thestrup, Bross

Opstelling Feyenoord: Weimar; Brandau, Van Diemen, Obispo, De Vette (55. Van den Goorbergh); Rijsdijk, Hendriks, Cobussen (71. Groenewegen); Boshuizen, Van de Lavoir, Heijblom

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand