Torny wordt assistent-bondscoach: ''Prachtige kans voor mij''

Op jessica torny 5f99f62535942
Op jessica torny 5f99f62535942 Foto: © Orange Pictures

Jessica Torny wordt de rechterhand van bondscoach Mark Parsons bij de OranjeLeeuwinnen. De 40-jarige coach wordt daarmee de opvolger van assistent Arjan Veurink.

Torny is bij de KNVB momenteel verantwoordelijk voor Oranje O19 en Oranje O20. Onlangs slaagde zij voor de UEFA Pro opleiding, waarmee ze de vierde Nederlandse vrouw is die de hoogste trainersopleiding succesvol heeft afgerond.

"Ik heb al vaker gezegd dat ik toe was aan een stap omhoog en dit is voor mij een prachtige kans om de komende jaren ervaring op te doen op het hoogste niveau van de wereld. Er is op alle fronten nogal wat veranderd bij de nationale ploeg sinds ik in 2009 zelf stopte als international", reageert Torny.

"Met Mark, die al jaren op topniveau en met topspelers werkt, had ik direct een goede klik, op voetbalgebied en ook als mens. Ik kan niet wachten om samen met hem en de speelsters dit avontuur aan te gaan", aldus Torny.

Nico-Jan Hoogma is blij met de aanstelling van Torny. "Het is mooi dat Jessica nu deze gewenste vervolgstap kan maken in haar ontwikkeling. Na de afgelopen jaren hoofdcoach te zijn geweest van Onder 19, kan zij de komende jaren in de assistent- rol ervaring opdoen op het allerhoogste niveau."

Hij vervolgt: "Zij is behalve een zeer talentvolle coach, bovendien een echte exponent van het vrouwenvoetbal in Nederland en heeft dus die noodzakelijke feeling met het vrouwenvoetbal in haar bagage. Plus, door haar rol als coach van de jeugdselecties, heeft zij als geen ander zicht op het talent dat in Nederland rondloopt en daarmee de aankomende generatie Leeuwinnen."

"In dat opzicht vult ze dus ook Mark weer heel goed aan. Het is best wel luxe als je zo iemand in eigen gelederen hebt, dus die keus was snel gemaakt", aldus Hoogma.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand