Torny: "We moeten echt grote stappen gaan maken in de kwaliteit"

Jessica Torny langs de lijn
Jessica Torny langs de lijn Foto: © Pro Shots

Feyenoord is volgens Jessica Torny 'heel ver' verwijderd van de top, zo bleek uit de wedstrijd tegen Ajax van zaterdag. Hoe lang het nog gaat duren voor de Rotterdammers aansluiten bij de top?

"Dat is een hele moeilijke vraag voor mij om te beantwoorden. Feyenoord weet waar ze naartoe willen. Dat doen ze stap voor stap, met elkaar. Laten we wel zijn, hoe snel dat dan gaat, dat moeten we afwachten", zegt Torny bij ESPN. Ajax-captain Sherida Spitse zag zaterdag ook het verschil tussen Ajax en Feyenoord en hoopt dat de Rotterdammers en andere competitieclubs sterker worden.

"Kijk, volgens mij heeft een aantal spelers van Feyenoord wel een contract, maar ik weet niet of iedereen dat heeft. Dat zijn dingen die niet alleen bij Feyenoord spelen, maar in de hele competitie. Als dat gaat gebeuren, als iedereen bijvoorbeeld het minimumloon gaat verdienen, dan kan je ook meer trainen", zei Spitse onder meer.

"Bij Feyenoord hebben alle speelsters op dit moment CAO-contracten, voor 24 uur. Meiden die werk hebben, werken er nog naast. Natuurlijk moet er weer een volgende stap gemaakt worden, daar ben ik het helemaal mee eens", aldus Torny. "We moeten echt grote stappen gaan maken in de kwaliteit in zijn geheel. Dat is nog harder trainen, nog meer trainen. Dan kun je nog sneller stappen gaan maken."

Lees meer:
0 reacties