Torny sprak met Parsons: "Is voor hem een vervelende situatie"

Jessica Torny leidt training OranjeLeeuwinnen
Jessica Torny leidt training OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Jessica Torny is nog altijd de eindverantwoordelijke bij de OranjeLeeuwinnen. De assistent-bondscoach hoopt dat bondscoach Mark Parsons zich snel in Cyprus meldt.

Mark Parsons voor het WK-kwalificatieduel met Tsjechië
Parsons ontbreekt dag voor kwalificatieduel nog altijd bij Oranje Lees ook

De KNVB verwacht dat Parsons in de loop van donderdag arriveert in Cyprus. Torny gaat flexibel om met de situatie. "We wisten welke situatie we terecht zouden kunnen komen vanwege Mark zijn werkzaamheden in Amerika", zegt ze in het Algemeen Dagblad. "Aan de andere kant: we kennen zijn visie en we weten waar hij naartoe wil met deze groep. Die visie dragen we ook samen uit."

Torny sprak de afgelopen dag veel met Parsons, die lang vast zat in de Verenigde Staten. "Net nog had ik contact met hem toen hij een tussenlanding had in Londen. We weten nu dus zeker dat hij hier op Cyprus zal landen vanavond", aldus de assistent-bondscoach.

"Het is voor hem een vervelende situatie maar voor ons is er niet zoveel anders", vervolgt Torny. "Door de coronasituatie van het afgelopen jaar hebben we geleerd om metdit soort situaties om te gaan. Daarin moesten we soms ook flexibel zijn."

Groenen maakt zich geen zorgen

Jackie Groenen vindt het geen groot probleem dat Parsons nog altijd ontbreekt bij de OranjeLeeuwinnen. De middenveldster zegt zonder de bondscoach ook prima te kunnen functioneren. "Het is niet zo dat als er een iemand wegvalt, we niet meer weten of we links of rechts moeten", aldus Groenen.

Jackie Groenen en Kerstin Casparij voor de training van de OranjeLeeuwinnen
Jackie Groenen en Kerstin Casparij voor de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures
Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand