Torny schrikt niet bij debuut: "Heb een halfjaar om te sleutelen"

Jessica Torny als coach van Feyenoord
Jessica Torny als coach van Feyenoord Foto: © Pro Shots

Jessica Torny kende geen makkelijk debuut als coach van Feyenoord. Zondag verloor haar ploeg met 4-0 van Fortuna Sittard.

"Dit was zeker niet het debuut waar ik had op gehoopt, ik had zeker niet gehoopt op een 4-0 verlies. Ik ben niet geschrokken. We gaan gewoon door", sprak ze na afloop bij ESPN. "Ik heb ook heel veel goede dingen gezien. Met name in de eerste helft, na dertig minuten, hadden we een fase, waarvan ik dacht: dan moet je 'm gewoon maken. Dat gebeurde niet, helaas. Fortuna was gewoon ontzettend effectief, goed gedaan", deelt Torny een compliment uit.

Ze zag na de 0-2 wel teleurstelling in haar ploeg: "Je maakt 'm zelf niet en krijgt 'm tegen. Dan zit het even tegen. Dan is het zaak dat je bij elkaar blijft en in ieder geval je taak blijft uitvoeren. Dat hebben we niet altijd even goed gedaan. Het middenveld stond niet altijd even goed en Fortuna heeft daar heel goed gebruik van gemaakt."

Volgens Torny heeft Fortuna Sittard de zwaktes van dit Feyenoord blootgelegd. "Daar kunnen wij nu mee aan de gang. Ik heb nu een halfjaar om te sleutelen, om het voor volgend jaar goed op de rit te hebben. We hopen dit seizoen nog wel punten te pakken, want dat helpt wel in het hele verhaal om uiteindelijk beter te gaan presteren", aldus de coach, die merkt dat de Rotterdammers creativiteit en scorend vermogen missen.

"We gaan dit jaar er alles aan doen om zoveel mogelijk punten te behalen. Het waren vandaag (zondag, red.) drie mooie punten geweest, want dan had je gedeeld derde gestaan. Nu loopt Fortuna wat los. We hebben nog een aantal wedstrijden te gaan, wij gaan gewoon door. We missen echt creativiteit op het middenveld en we missen scorend vermogen. Daar moeten we richting volgend seizoen mee aan de slag. We doen het nu gewoon met de meiden die we hebben, we gaan proberen om daar dit seizoen nog zoveel mogelijk uit te halen", besluit Torny.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
FC Twente V
12:15
ADO Den Haag V
vr
21/04
ADO Den Haag V
19:30
PSV V
vr
21/04
SC Heerenveen V
19:30
Telstar W
za
22/04
Fortuna Sittard W
19:00
Ajax V
zo
23/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Feyenoord V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 17 45 46
2 FC Twente V 16 71 45
3 Fortuna Sittard W 18 23 35
4 ADO Den Haag V 16 19 26
5 PSV V 17 6 26
6 PEC Zwolle V 17 -4 25
7 Feyenoord V 17 -4 23
Bekijk de hele stand