Torny duidelijk: "Voor ons is Jacintha Weimar de absolute nummer één"

Jacintha Weimar baalt
Jacintha Weimar baalt Foto: © Orange Pictures

Jacintha Weimar maakte in de Nations League-wedstrijd tegen België haar debuut voor Oranje. De keepster van Feyenoord maakte echter geen allerbeste indruk en kon een 2-1 nederlaag niet voorkomen.

Feyenoord-coach Jessica Torny had afgelopen weekend contact met Weimar. "Ik kan niet zeggen dat het goed met haar gaat. Ze baalt ontzettend, ze baalt er ontiegelijk van", geeft Torny aan bij de NOS. "Het is een echte topsporter, een keeper die elke dag keihard werkt om het uiterste uit zichzelf te halen. Als je dit soort fouten maakt, dat is is inherent aan een topsporter, dat wil je niet. Daar stel je jezelf verantwoordelijk voor. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze er nog beter uit gaat komen", spreekt de coach zich uit.

Weimar blijft in Rotterdam ook gewoon de nummer één onder de lat. "Ze is een uitstekende keepster. Voor ons is ze de absolute nummer één. Ze zal gewoon onder de lat staan tegen Ajax. Ze heeft een rode kaart gehad, dus ze moet wachten, waardoor ze er tegen Twente helaas nog niet bij is. Maar wij hebben alle vertrouwen in Jacintha. Ik vind het ontzettend zuur voor haar, dat ze haar debuut zo moet spelen", aldus Torny.

Lees meer:
0 reacties