Torny dolenthousiast: "Ze kon naar heel grote clubs, ook in Europa"

Jessica Torny
Jessica Torny Foto: © Orange Pictures

Feyenoord versterkte zich tijdens de winterse transferperiode met Toko Koga. Afgelopen weekend, in de wedstrijd tegen FC Twente, maakte de Japanse verdedigster direct haar debuut. Coach Jessica Torny is enthousiast over de aanwinst.

"Toko is een machine, die kan echt overal spelen", zegt Torny in het Algemeen Dagblad. De Japans international speelde op het middenveld. "Achterin staat het goed, dus we kunnen haar op het middenveld goed gebruiken. Waarom? Zij heeft zoveel voetbalgogme, dat is echt ongelooflijk", legt de coach uit.

Torny gaat verder: "En dan is ze er nog maar net. Geef haar nog even de tijd en dan wordt ze alleen maar beter. Aan haar gaan we nog heel veel plezier beleven." Koga maakte de overstap van JFA Academy Fukushima. Ondanks de jonge leeftijd van de Japanse (net 18) en het feit dat ze nauwelijks Engels spreekt, twijfelde Torny geen moment: Koga was van harte welkom.

"Ze kon naar heel grote clubs, ook in Europa", onthult Torny. "Maar ze wilde per se naar Feyenoord. Als iemand zo’n doel heeft, hoef je niet te twijfelen. Ze spreekt inderdaad nog weinig Engels, al kan ze al wel tot tien in het Nederlands tellen. Ze heeft een begeleider en er is een tolk, maar op het veld is dat niet nodig. Eén keer iets aan haar voordoen en ze snapt direct wat je bedoelt. Zo goed is zij."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand