Torny: "Dat heeft denk ik te maken met een stukje vertrouwen"

Feyenoord-coach Jessica Torny
Feyenoord-coach Jessica Torny Foto: © Orange Pictures

Feyenoord staat na twee wedstrijden in het nieuwe Eredivisieseizoen nog met lege handen. De Rotterdammers verloren zondag met 3-1 van Fortuna Sittard. Na afloop stond coach Jessica Torny ESPN te woord.

"Ik vind dat we tot de 1-1 echt een hele goede wedstrijd spelen. Die wedstrijd duurt 90 minuten. We raken ook weer een beetje van slag. Dat is zonde. We krijgen direct de 2-1 om de oren. Dan is het weer alle hens aan dek", sprak Torny. Ze gaat verder: "We herpakken ons in de tweede helft goed. We geven eigenlijk niets weg, op één mogelijkheid na. Als je dan een kwaliteitsspits als Wullaert hebt staan, dan ligt 'ie erin. Wij creëeren in de tweede helft ook niets. Dat moet wel echt beter", oordeelt de coach.

Waardoor Feyenoord van slag raakt? "Ik weet het niet. Het is moeilijk om die koe bij de horens te vatten, waar 'm dat in zit. Dat heeft denk ik te maken met een stukje vertrouwen", is Torny eerlijk. "Wij moeten blijven putten uit de dingen die we wel goed doen en proberen dat over een hele wedstrijd te gaan volhouden."

De Rotterdammers speelden de eerste twee wedstrijden tegen FC Utrecht en Fortuna Sittard. Na de interlandperiode neemt de ploeg van coach Torny het op tegen FC Twente en Ajax. "We wisten dat we een heel moeilijk programma zouden krijgen. Dat is nou eenmaal zo. Aan de andere kant is het ook mooi om dit soort wedstrijden te spelen. Laten we hopen dat we het tegen Twente weer wat langer vol kunnen houden en dat we gewoon positief vooruit kunnen kijken", sluit Torny af.

Lees meer:
0 reacties