Torny: "Daarin is Feyenoord ambitieus om de volgende stap te maken"

Jessica Torny
Jessica Torny Foto: © Pro Shots

Jessica Torny staat binnenkort voor het eerst langs de lijn in de Azerion Vrouwen Eredivisie als coach van Feyenoord. Ze merkt dat er veel optimisme zit in de Rotterdamse ploeg.

"Het is een positieve groep, waarin nog veel rek zit. Ik kende al veel speelsters van het scouten voor de Nederlandse vertegenwoordigende teams en heb met veel meiden al gewerkt, dus ik weet wat er mogelijk is. Het gevoel om in de tweede seizoenshelft iets recht te zetten leeft enorm", vertelt Torny aan het Algemeen Dagblad.

Volgens haar is het 'niet reëel' om te denken dat Feyenoord FC Twente en Ajax kan achterhalen. "Maar dat wil niet zeggen dat het een verloren seizoen is. We spelen om de derde plek en met die eindklassering zouden we het beter doen dan vorig seizoen toen Feyenoord vijfde werd. Bovendien ga ik de komende tijd gebruiken om naar volgend seizoen te kijken als we wél de aansluiting met de top willen maken. Dus wat moet er bij, wie valt er af."

Torny weet eigenlijk al waar het bij Feyenoord aan ontbreekt: creatieve spelers. "Er moeten meer creatieve speelsters bij. En meer scorend vermogen. Nee, ik vind niet dat zulke kwaliteiten in de eredivisie schaars zijn. Het is wel zo dat zulke speelsters nu nog voor FC Twente of Ajax kiezen."

"Dat moet veranderen en daarin is Feyenoord heel ambitieus om de volgende stap te maken. En ik ook, want anders had ik nooit voor deze baan gekozen", aldus de coach. Zij wil Feyenoord in de tweede seizoenshelft leuker en aantrekkelijker laten voetballen. "En dat kan echt wel als je bijvoorbeeld Zoï van de Ven aan de praat krijgt. En Cheyenne van den Goorbergh kan ook echt wel voetballen, maar als je telkens de lange bal speelt dan komt dat er niet uit. Het is niet iets wat vandaag of morgen is gerealiseerd, maar daarmee gaan we wel aan de slag."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
FC Twente V
12:15
ADO Den Haag V
vr
21/04
ADO Den Haag V
19:30
PSV V
vr
21/04
SC Heerenveen V
19:30
Telstar W
za
22/04
Fortuna Sittard W
19:00
Ajax V
zo
23/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Feyenoord V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 17 45 46
2 FC Twente V 16 71 45
3 Fortuna Sittard W 18 23 35
4 ADO Den Haag V 16 19 26
5 PSV V 17 6 26
6 PEC Zwolle V 17 -4 25
7 Feyenoord V 17 -4 23
Bekijk de hele stand