Torny blij met loting WK Onder 20: "Een mooie en uitdagende groep"

Jessica Torny in gesprek met Mark Parsons
Jessica Torny in gesprek met Mark Parsons Foto: © Pro Shots

Oranje O20 speelt op het WK 2022 in Costa Rica in de groepsfase tegen Japan, de Verenigde Staten en Ghana. Dat is het resultaat van de loting, die donderdagavond plaatsvond in San José, de hoofdstad van gastland Costa Rica.

Jessica Torny, coach van Oranje O20 op het WK, is blij met de loting. "Het is een mooie en uitdagende groep, maar ook een zware groep", zegt ze tegenover OnsOranje.

Ze vervolgt: "Het is interessant dat we tegen tegenstanders van drie verschillende continenten spelen en dus drie verschillende speelstijlen treffen."

Volgens Torny is het moeilijk in te schatten hoe de teams ervoor staan, omdat het voetbal langere tijd heeft stilgestaan. "De aandacht gaat vooral uit naar favorieten de Verenigde Staten en Japan, maar we moeten Ghana zeker niet uitvlakken."

De assistent-coach van Mark Parsons weet hoe belangrijk deze wedstrijden zijn: "Deze wedstrijden op het allerhoogste niveau, met het reizen, een ander cultuur, de druk, zijn hartstikke belangrijk voor de ontwikkeling van het vrouwen- en meidenvoetbal. Ik kijk enorm uit naar dit toernooi", aldus Torny.

Lees meer:
0 reacties