Tolhoek tijdelijk doorgeschoven naar Oranje: "Ben goed opgevangen"

Danique Tolhoek op de training van de OranjeLeeuwinnen
Danique Tolhoek op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Danique Tolhoek staat deze week op het veld met de OranjeLeeuwinnen. De 19-jarige aanvalster is tijdelijk doorgeschoven vanuit Oranje O19 naar de ploeg van bondscoach Andries Jonker, die zich voorbereid op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Italië en Noorwegen.

Het was een verrassing dat Jonker haar bij de selectie haalde, zo vertelt Tolhoek aan de PZC. "Ik was met mijn zus op weg naar mijn oma, toen ik gebeld werd door Sherida (van Bruggen), de bondscoach van Oranje onder 19. Die zei: ‘Je moet je koffers pakken en je woensdag bij het Nederlands Vrouwenteam melden’. Ik belde eerst mama en papa op. Papa zei eerst: ‘Maak je een grapje?’."

"Ze waren blij voor me, de familie was trots en uiteindelijk ben ik met een heel positief gevoel hierheen gegaan. Het is een mooie beloning voor mezelf. Ik ben heel dankbaar dat ik hier mag zijn. Ik kan ervaring opdoen en heel veel leren", zegt de aanvalster van Ajax. In het begin was het wennen voor Tolhoek, zo erkent ze: "Andere meiden, andere intensiteit op trainingen, ook fysiek, maar als je uiteindelijk op het veld staat, doe je gewoon je ding. Nee, zenuwen had ik niet echt. Alleen lichtjes toen ik hier aankwam, maar eenmaal op het veld ging het vanzelf, gewoon lekker voetballen, zoals iedereen dat hier doet."

De Zeeuwse vertelt verder: "Ik heb me voorgesteld aan de bondscoach, een handje gegeven en ik ben goed opgevangen. De dingen die worden gevraagd, voer je zo goed mogelijk uit. Ja, ik blijf er wel nuchter onder." Volgens Tolhoek geeft het een boost om te trainen met speelsters als Vivianne Miedema en Lineth Beerensteyn. "Het is een droom om hier te trainen. Natuurlijk kijk je dan naar Vivianne Miedema. Daar kun je heel veel van leren en die ervaring neem ik nu weer mee richting het EK met Oranje onder 19."

Lees meer:
0 reacties