Tolhoek duidelijk: "Voor nu wil ik dé spits van Ajax worden"

Danique Tolhoek juicht na haar goal namens Ajax
Danique Tolhoek juicht na haar goal namens Ajax Foto: © Pro Shots

Danique Tolhoek tekende vorig jaar haar eerste profcontract bij Ajax. De 18-jarige aanvalster maakte dit seizoen al dertien keer haar opwachting in de Azerion Vrouwen Eredivisie en scoorde daarin tweemaal.

"Ik kom elke dag met een lach op mijn gezicht naar Ajax. Ik train hier met heel veel plezier. Het is echt mijn club. Het gaat goed en ik ben blij dat ik hier rondloop", zegt een trotse Tolhoek bij Omroep Zeeland. De jeugdinternational van Oranje probeert veel te leren van haar ervaren ploeggenoten. "Vooral mijn doelgerichtheid. Ik ben een spits, dus uiteindelijk wil ik veel scoren."

"De loopacties zijn ook heel erg belangrijk, want zo kan je weglopen als spits. En ik wil elke wedstrijd honderd procent voor de bal gaan. Als ik de goal zie, wil ik scoren", klinkt het. Tolhoek weet waar ze naartoe wil: "Voor nu wil ik dé spits van Ajax worden en me daarin beter ontwikkelen. Dat is voor nu belangrijk. Uiteindelijk is mijn echte droom om bij FC Barcelona te spelen of een goede Engelse topclub. En het Nederlands elftal halen, dat is ook een mooie droom voor mij."

Lees meer:
0 reacties