Toetje van het seizoen: Dit is het programma van de Eredivisie Cup

Een duel tussen FC Twente en Fortuna Sittard
Een duel tussen FC Twente en Fortuna Sittard Foto: © Orange Pictures

De Azerion Vrouwen Eredivisie is ten einde, maar dat wil niet zeggen dat alle teams op vakantie kunnen. Het is weer tijd voor het toetje van het seizoen: de Eredivisie Cup. Vier teams hebben zich geplaatst: FC Twente, PSV, Ajax en Fortuna Sittard.

Hoe zat het ook alweer? De periodekampioenen kwalificeren zich, samen met de kampioen, voor de Eredivisie Cup. Als een club al een periodetitel op zak heeft, dan schuift het ticket voor de Eredivisie Cup door naar de nummer twee van die periode. 

FC Twente werd kampioen en is dus van de partij. Ook PSV had al een ticket. Op de laatste speeldag pakte Ajax de derde periodetitel, waardoor ook zij zich plaatsten voor de Eredivisie Cup. Het laatste ticket ging naar Fortuna Sittard, dat als vierde eindigde in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Op 15 mei staan de halve finales op het programma. Deze gaan tussen Ajax en PSV, en FC Twente en Fortuna Sittard. Ajax en kersvers landskampioen FC Twente spelen thuis. De aftrap is om 19:30 uur. De winnaars van de halve finales gaan naar de finale.

Lees meer:
0 reacties