Tiny Hoekstra blikt terug op historie: "Ik was toen pas tien jaar"

Tiny Hoekstra
Tiny Hoekstra Foto: © Pro Shots

Op dinsdagavond heeft Ajax de kans om historie te schrijven door de kwartfinales te bereiken tegen AS Roma. Als de Amsterdammers dit bereiken, zouden ze een prestatie neerzetten die gelijkstaat aan de beste prestatie ooit van een Nederlands vrouwenteam in Europa.

"Dat zou fantastisch zijn voor de club en voor het vrouwenvoetbal in Nederland", zegt Suzanne Bakker in gesprek met NU.nl. "We zijn er wel van bewust dat we historie kunnen schrijven, maar we richten ons vooral op de manier waarop we dat doen."

De Ajacieden kunnen de prestatie van Seastum uit 2006 evenaren. Achttien jaar geleden bereikte de club uit Zeist de kwartfinales van de UEFA Women's Cup, de voorganger van de Women's Champions League. Geen enkele Nederlandse club is er sindsdien in geslaagd om deze prestatie te evenaren of zelfs te overtreffen.

De 27-jarige Tiny Hoekstra hoopt op een vervolg van het sterke Champions League-optreden van Ajax. "Ik heb de prestatie van Saestum niet echt meegemaakt, ik was toen pas tien jaar. Het is echt heel bijzonder dat wij nu de kwartfinales kunnen halen."

Lees meer:
0 reacties