Samenvatting: Tiental van Ajax werkt zich moeizaam langs ADO

Ajax is de herstart van de Azerion Vrouwen Eredivisie begonnen met drie punten. In een moeizaam duel met ADO Den Haag werd er met 3-2 gewonnen.

De Amsterdammers schoten uit de startblokken en kwamen al na twee minuten spelen op voorsprong. Chasity Grant, die een verleden heeft in Den Haag, trof doel. In de 38e minuut kwam ADO Den Haag op gelijke hoogte. Liz Rijsbergen profiteerde van een fout bij Ajax en verschalkte doelvrouw Lize Kop, die haar 100e wedstrijd namens Ajax speelde.

Niet veel later kwam Ajax weer op voorsprong. Tiny Hoekstra schoot binnen. Na iets meer dan een uur spelen moest de ploeg van trainer Suzanne Bakker met tien speelsters verder. Invaller Roos van der Veen kreeg een rode kaart en kon gaan douchen. Met nog zo'n tien minuten te gaan knokte ADO Den Haag zich naar de 2-2. Daniëlle Noordermeer wist te scoren uit de kluts. Toch ging Ajax er uiteindelijk met de zege vandoor.

Hoekstra maakte haar tweede van de avond en bezorgde de thuisploeg zo de drie punten.

Scoreverloop:
2' 1-0
Chasity Grant
38' 1-1 Liz Rijsbergen
41' 2-1 Tiny Hoekstra
80' 2-2 Daniëlle Noordermeer
85' 3-2 Tiny Hoekstra

Opstelling Ajax: Kop, Noordam, De Sanders, Doorn (62' Van der Veen), Verhoeve, Sabajo, Spitse, Bakker (70' Kardinaal), Grant (80' I. Hoekstra), T. Hoekstra, Weerden (46' Van Gool)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Nelemans, Pijnacker Hordijk (74' Loonen), Douma, Noordermeer, Vonk (85' Balfoort), IJzerman, Ravensbergen, Vande Velde (85' Van Raay), Rijsbergen (90+ Viehoff), Susanna