Welkom op onze nieuwe website!

Tieleman: ''Heb het wel echt even moeilijk gehad, hoor''

Sharona Tieleman kent een moeilijk seizoen bij ADO Den Haag. Na een maandenlange revalidatie stond de speelster net weer op het veld toen het noodlot haar opnieuw trof: gescheurde kruisband.

"Er gaan dan zóveel dingen door je hoofd. Ik heb het echt wel even moeilijk gehad, hoor", begint Tieleman bij PZC. "Het duurde bijvoorbeeld ook even voordat ik aan mijn teamgenoten vertelde dat ik weer zwaar geblesseerd was. Na de training waarop het gebeurde, probeerde ik ook zo normaal mogelijk weg te lopen. Ik had geen zin in wéér al die reacties. De staf heb ik natuurlijk wel op de hoogte gehouden, maar niet tot in detail. Ik had even tijd nodig."

Eerder scheurde ze haar kruisband in de andere knie al eens. "Daarna heb ik eens gezegd: als ik dit nog eens meemaak, weet ik meteen wat het is. Nou, niet dus. De dagen daarna hield ik mezelf nog wel vast aan het idee dat het mee kon vallen. Maar de klap had ik toen eigenlijk al gehad. Ik wist wel dat het weer mis was."

Tieleman dacht ondertussen over stoppen met profvoetbal. "Wij verdienen niet zo veel geld als de mannen. Ik werk naast het voetbal in de gehandicaptenzorg. Daar moest ik weer gaan vertellen dat ze het opnieuw een tijdje zonder me moeten doen. Ook dat vond ik helemaal niet fijn natuurlijk. Als ik het plezier in het voetbal maar weer terug kan vinden. Want de afgelopen twee jaar is het niet altijd even leuk geweest."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand