Tessa Wullaert vertrekt uit Nederland: "Wilde uitgedaagd worden"

Tessa Wullaert juicht na een goal voor Fortuna Sittard
Tessa Wullaert juicht na een goal voor Fortuna Sittard Foto: © Pro Shots

Tessa Wullaert speelt komend seizoen in het shirt van Inter. De 31-jarige spits verruilt Fortuna Sittard voor het avontuur in Italië.

In Milaan heeft Wullaert, afgelopen seizoen topscorer van de Azerion Vrouwen Eredivisie, voor twee jaar getekend. "Ik wilde sportief wel echt een stap omhoog en uitgedaagd worden. Bij Fortuna had ik dat gevoel ook, want het was ook echt een uitdaging, met een nieuw team. Maar ik wilde voor de prijzen spelen", legt de Belgische uit bij ESPN.

"Inter bestaat nog niet super lang, maar heeft wel super veel ambitie. Die ambitie is om Champions League te halen en mij hebben ze gehaald om doelpunten te maken, dus ik hoop dat ik ze daarbij kan helpen", geeft Wullaert aan. Er waren veel clubs geïnteresseerd in de diensten van de Red Flame. Zo werden Atlético Madrid, PSV en Juventus genoemd. "We zijn niet tot een overeenkomst gekomen. Juve is, kan ik me wel inbeelden, niet zo blij. Maar ik heb gekozen waar ik mij het beste bij voel. Dat is Inter."

Wullaert scoorde afgelopen seizoen 26 keer in de competitie. "Ik denk dat dat ook vooral aan mijn team lag. Ik kan het niet alleen. Ik heb vaak tegen ze gezegd dat ze de bal moeten geven, dan probeer ik er iets mee te doen. Ze zijn daar ook in mee gegaan. Ze hebben mij echt wel die titel gegund. Ik ben heel dankbaar."

"Het waren twee avontuurlijke jaren. Het was een uitdaging om met een nieuw team te komen. Met speelsters die van overal kwamen. Ik denk dat we het wel goed gedaan hebben, maar ik was wel toe aan iets nieuws", vertelt de Belgische. "Fortuna heeft de ambities bijgesteld, het verhaal is anders gelopen dan vooraf gehoopt. Maar ik ben wel heel blij dat ik het heb meegemaakt en dat ik de Nederlandse competitie heb leren kennen."

Lees meer:
0 reacties