Tessa Wullaert baalt van mislopen WK 2027: "Het is heel jammer"

Tessa Wullaert in actie namens België
Tessa Wullaert in actie namens België Foto: © BSR Agency

Nederland, België en Duitsland hebben vrijdagochtend (Nederlandse tijd) naast de organisatie van het WK 2027 gegrepen. Op het FIFA-congres in Bangkok kreeg het bid van Brazilië aanzienlijk meer stemmen dan het 'Breaking New Ground'-bid.

Tessa Wullaert, ambassadeur namens België, baalt daarvan. "Het nieuws kwam heel vroeg vanochtend, het was het eerste wat ik las toen ik mijn telefoon opende toen ik opstond. Het is jammer. We stonden in nauw contact met de mensen die daar waren. We wisten dat het moeilijk ging worden", geeft de Belgische spits van Fortuna Sittard aan in gesprek met Vrouwenvoetbalnieuws.nl.

Dat gevoel kwam vooral na een rapport vanuit de FIFA. Daarin kwam het bid van Brazilië beter naar voren. "De redenen waren een beetje vaag", zegt Wullaert. "Het is heel jammer, ik denk dat we het allemaal graag anders hadden willen zien. Het is wat het is. Om namens België te spreken, hoop ik dat we ons eerste ticket naar een WK wel kunnen binnenhalen in 2027."

Dan maar in Brazilië van de partij? "In Brazilië wordt het wel moeilijker om de familie mee te krijgen. Er zijn nog heel veel andere factoren die meespelen. Eigenlijk had ik het liever hier gezien", was Wullaert teleurgesteld.

Lees meer:
0 reacties