Tess van Bentem legt lat hoger: "Meer van mezelf verwachten"

Tess van Bentem
Tess van Bentem Foto: © Orange Pictures

Voor PEC Zwolle begint de Eredivisie Vrouwen vrijdagavond in Enschede. Tess van Bentem kan niet wachten tot de bal weer gaat rollen. “Er mag dit seizoen meer van mij verwacht worden", zo zegt de middenvelder tegen De Swollenaer.

“Ik was van 1 augustus bijna een maand lang in Costa Rica voor het WK met Oranje Onder 20 jaar", zo legt Van Bentem uit. "Het was een lange reis, meer dan twaalf uur vliegen met een tussenstop in Panama. Ik ben ingevallen tegen Amerika, Ghana, Nigeria en Brazilië, dat was in de wedstrijd om het brons. We wilden écht die medaille halen, helaas lukte dat niet. Natuurlijk had ik graag meer willen spelen dan alleen maar een paar minuten invallen, maar ik weet dat ik er alles aan gedaan heb.”

“Tegelijkertijd besef ik ook dat het niet zomaar iets is" zo gaat de middenvelder verder. "Een WK spelen, in Costa Rica – ik moest eerst opzoeken waar het precies lag – en dan vierde van de wereld worden. Het is iets unieks en een hele mooie ervaring. Costa Rica is een land met een duidelijk verschil tussen rijk en arm. Als we naar de trainingen reden kwamen we echt door arme gebieden. We werden ook steeds geëscorteerd door de politie. Naast ons hotel was een groot winkelcentrum, mensen wilden vaak foto’s van ons nemen als we daar waren. Voor hen was het ook heel bijzonder. Het WK leefde daar enorm.”

“Omdat Danique (Noordman, red.), Jeva (Walk, red.) en ik pas laat terugkwamen, hebben we een gedeelte van de voorbereiding gemist", zo legt Van Bentem uit. "Dit is pas de derde week dat ik in training ben. Wat ik prettig vind is, is dat de nieuwe trainer heel direct en duidelijk is. Als ik naar mezelf kijk - we hebben een enorm jong en talentvol team - vind ik dat ik dit seizoen meer van mezelf mag verwachten. Zeker na trainen op hoog niveau met Oranje en het spelen van een WK. Hoe? Door te werken aan mijn eigen ontwikkelpunten, maar ook belangrijk te zijn voor het team door de leiding te nemen als het moet.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 30 sep. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
VV Alkmaar W -
-
Excelsior Rotterdam W -
vr 30 sep. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
Telstar W -
vr 30 sep. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Fortuna Sittard W -
zo 2 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Ajax V -
-
SC Heerenveen V -
zo 2 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 2 11 6
2 ADO Den Haag V 2 10 6
3 Feyenoord V 2 2 6
4 Ajax V 1 4 3
5 PSV V 1 1 3
Bekijk de hele stand