Terugkeer voor Van den Heiligenberg? ''Kriebelt elke dag''

Claudia van den Heiligenberg in het shirt van de oud-OranjeLeeuwinnen
Claudia van den Heiligenberg in het shirt van de oud-OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

In de zomer van 2017 zette Claudia van den Heiligenberg een punt achter haar carrière. Ze kwam tot 97 interlands voor de OranjeLeeuwinnen.

Haar moeder, Mary van de Meer, speelde in het verleden ook voor het Nederlands elftal en het voetbal werd Van den Heiligenberg dan ook met de paplepel ingegoten. "Mijn broer en ik zaten op de bank, de wissels moesten op ons passen. We waren altijd op het voetbalveld te vinden. Het is heel bijzonder."

"Ook dat je uiteindelijk zelf landskampioen werd, want mijn moeder werd ook landskampioen in die tijd", blikt Van den Heiligenberg terug in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen: De Talkshow. "We hebben ook het Nederlands elftal gehaald. Ik heb wel ietsjes meer wedstrijden gespeeld (97 interlands, red.) Het is wel heel bijzonder dat je een beetje hetzelfde hebt meegemaakt."

Van der Meer kijkt met veel mooie herinneringen terug op die tijd en dat doet Van den Heiligenberg ook. "Ze heeft er ook heel veel vriendinnen aan over gehouden. Dat herken ik wel." Of het nog wel eens kriebelt bij de oud-international? "Ja, elke dag nog. Zeker omdat mijn vrouw (Lucie Vonkova, red.) elke dag lekker gaat trainen en wedstrijden speelt. Dan denk ik: 'oh, dat zou ik ook nog steeds heerlijk vinden", besluit ze.

Eerder deze maand maakten Van den Heiligenberg en Vonkova bekend in verwachting te zijn van hun eerste kindje. Het stel verwacht in augustus 2021 een jongetje.

Lees meer:
0 reacties