Tenthof: "Komend jaar zullen daar clubs voor in de rij gaan staan"

Een bal bij VV Alkmaar
Een bal bij VV Alkmaar Foto: © Orange Pictures

VV Alkmaar is momenteel druk bezig met het samenstellen van de selectie van komend seizoen. De Alkmaarders hebben ambities om hogerop te komen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Inmiddels zijn een aantal contracten van speelsters verlengd, zoals bijvoorbeeld die van Femke Liefting. "Het was niet moeilijk om haar te houden", zegt algemeen manager Patrick Tenthof tegenover NH Nieuws.

"Wij werken graag met jonge talenten. Andere clubs, waar zij in de toekomst naartoe gaat, vinden haar nog te jong. Het komende jaar zullen daar clubs voor in de rij gaan staan", denkt Tenthof.

Verder werden er meerdere speelsters aangetrokken, waaronder Manique de Vette en Amy Banarsie. "We zijn nog niet helemaal klaar, want we zoeken nog twee speelsters. We moesten veel nieuwe spelers aantrekken, meer dan ons lief is."

Tenthof vervolgt: "Maar dat gebeurt weleens als je een opleidingsclub bent." Met die versterkingen heeft VV Alkmaar een iets andere samenstelling dan vorig jaar. Er is iets meer ervaring in huis gehaald.

"Mooie speelsters bij mooie clubs afleveren is ons doel. Ook dit jaar. En het liefst maken we daarbij nog wat stapjes op de ranglijst", aldus Tenthof.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand