Ten Westeneind moest stoppen met voetbal: "Heb gehuild en gevloekt"

Vera ten Westeneind
Vera ten Westeneind Foto: © Pro Shots

Door een derde, zware blessure moet voormalig PSV-speelster Vera ten Westeneind (23) stoppen met voetballen. De ex-jeugdinternational ging in september dit jaar door haar knie bij een wedstrijd van Eldenia in Arnhem.

Na haar tweede langdurige revalidatie ging ze een treetje lager spelen in de topklasse bij Eldenia. "Ik had toen ook echt even de buik vol van voetbal. Maar ja, het eerste seizoen viel door corona voor een groot deel weg", zegt Ten Westeneind tegen De Gelderlander. "Bij het begin van dit seizoen voelde ik me juist volledig fit en had ik mijn plezier in het voetbal ook terug. En dat gebeurt dit!"

Ten Westeneind kreeg een pijnlijk bericht van de behandelend arts. "Hij vertelde dat ik niet meer mocht voetballen. Ja, ik heb wel gehuild en gevloekt. Nu nog heb ik soms een rotgevoel. Bij de vorige revalidaties was er licht aan het einde van de tunnel. Nu is het volledig donker. Want je mag niet meer voetballen. En regelmatig denk ik 'Waarom heeft mijn lichaam me zo in de steek gelaten?"

Ten Westeneind heeft al een aantal plannen. "Waar de ene deur dicht gaat, opent een andere. Ik wil op termijn gaan werken met voetballers die herstellen van een blessure. Ik ben tenslotte ervaringsdeskundige."

Dankzij Vrouwenvoetbalnieuws krijgen nieuwe spelers een Boosted Odd bij een zege van Feyenoord, PSV of AZ in Europa! Een overwinning van Feyenoord levert 5x je inzet op en van AZ zelfs 6x. Wil je een echte knaller maken? Laat PSV winnen bij Real Sociedad en pak 10 keer je inzet! Schrijf je in bij BetCity.nl en grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties