Ten Voorde wijst naar FC Twente: "Geen wedstrijd langer duren"

Leon ten Voorde op de tribune
Leon ten Voorde op de tribune Foto: © NESimages

FC Twente staat voor een feestweekend. De vrouwen van de club uit Enschede kunnen de negende landstitel in de clubhistorie pakken, terwijl de mannen de derde plek zo goed als veilig kunnen stellen. Beide wedstrijden worden gespeeld in De Grolsch Veste.

"Twee wedstrijden binnen 24 uur op één veld. Daar was nog wel wat, niet gedoe, dat is een heel groot woord, maar ze hebben wel angstvallig de weergoden geraadpleegd de afgelopen dagen", weet clubwatcher Leon ten Voorde te melden in de podcast De Warming-up. "Het ziet er goed uit. Volgens de grasmeesters moet het veld het aankunnen."

Ten Voorde vervolgt: "Op het heilige gras van Wembley worden de halve finales van de FA Cup ook binnen 24 uur gespeeld. Dan moet het gras in De Grolsch Veste dat helemaal aankunnen. Zaterdagmiddag 16:30, dan worden de vrouwen kampioen", voorspelt hij.

FC Twente kan genoeg hebben aan een punt, maar als het aan Ten Voorde ligt, wint de ploeg van trainer Joran Pot ruim van Telstar. "Uit hebben ze met 7-0 gewonnen. Een formaliteit? Die band is echt leeggelopen bij de vrouwen. Dit moet geen wedstrijd langer duren. Ze gaan wel kampioen worden, maar die krijgen ongetwijfeld last van knikkende knietjes. Dat is het enige gevaar. Het is te hopen dat ze er binnen een kwartier één inprikken, dan wordt het 5-0 en dan gaat de negende landstitel naar Enschede", besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties