Ten Voorde oordeelt: "Toen wist je genoeg: een kansloos verhaal"

Leon ten Voorde op de tribune
Leon ten Voorde op de tribune Foto: © NESimages

Nederland, België en Duitsland grepen afgelopen vrijdag naast de organisatie van het WK 2027. Brazilië kwam als winnaar uit de bus tijdens het FIFA-congres. In zijn column deelt Leon ten Voorde zijn ongezouten mening over het mislopen van het toernooi.

"Een paar minuten nadat onze stijve, calvinistische voetbalbazin op het podium stond in Bangkok, verscheen daar een wulpse Braziliaanse in een glitterpakje die het toernooi verleidelijk lachend omarmde", opent Ten Voorde zijn verhaal in Tubantia. "Met al die kwispelende FIFA-baasjes in de zaal wist je toen genoeg: dat WK voor vrouwen in eigen land is een kansloos verhaal en toen moesten de beelden van Pelé nog komen."

Hij noemt de poging van de KNVB om het WK binnen te halen 'aandoenlijk ouderwets'. "We dachten met de steun van de Belgen en de Duitsers een kans te maken, maar de kunst van het lobbyen verstaan we al jaren niet meer. Toen de FIFA vorige week de tussenstand bekendmaakte (4.0 voor Brazilië en 3.7 voor Nederland en de rest) zei onze KNVB-man ter plekke dat hij dit als een gelijkspel beschouwde."

Ten Voorde vervolgt: "Die KNVB-man heet Gijs de Jong en die wil optimisme en naïviteit nog wel eens door elkaar halen. Een prima premierskandidaat, inderdaad", zo klinkt het. "Onze delegatie heeft ongetwijfeld gewezen op onze elektrische wagenparken bij de stadions, de groene energie in de kleedkamers, de zonnepanelen op de dug-outs, de warmtepompen in de skyboxen, het vervoer per trein. En met de imponerende wereldburger Clarence Seedorf op het podium zat het met de diversiteit ook wel snor, dachten we."

"Maar toen een veredelde miss Brazilië ten tonele verscheen, moet Marianne van Leeuwen zich hebben gevoeld als Erik ten Hag die de defensie van Manchester United probeert te stutten. Het WK in 2027 gaat naar Brazilië en alleen de Nederlanders ter plekke leken verrast te zijn", zo oordeelt Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties