Ten Voorde: "Moet het mannenvoetbal daar ook geen last van hebben"

Leon ten Voorde langs het trainingsveld
Leon ten Voorde langs het trainingsveld Foto: © BSR Agency

De Eredivisiewedstrijd tussen de mannen van Ajax - Excelsior wordt verplaatst van zondag 28 april naar woensdag 24 april (21.00 uur). Dat heeft ook gevolgen voor het duel tussen de mannen van FC Twente en Almere City. Ongelooflijk, zo vindt Leon ten Voorde.

Dat de wedstrijd tussen Ajax en Excelsior is verplaatst, heeft alles te maken met de Europese prestaties van de vrouwentak van de club uit Amsterdam. De Amsterdammers staan in de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League tegenover Chelsea. Mocht de ploeg van coach Suzanne Bakker wederom weten te stunten en de halve finale bereiken, wordt de thuiswedstrijd in de Johan Cruijff ArenA gespeeld op 28 april.

Na die confrontaties is het echter te laat om Ajax - Excelsior nog te verplaatsen, waardoor de KNVB heeft besloten om nu al in actie te komen. Het duel staat nu dus voor woensdagavond op het programma. Omdat ESPN het liever niet heeft dat twee wedstrijden op hetzelfde tijdstip worden gespeeld, is de wedstrijd tussen FC Twente en Almere City vervroegd naar 18:45 uur.

Leon ten Voorde vindt het onbegrijpelijk. "Los het lekker op met Ajax", zegt hij in de podcast De Warming-up. "Je kunt zeggen: wat zit je te zeuren over een uur en een kwartier? Dat snap ik dan ook nog wel, dat sommige mensen dat zeggen, maar een uur en een kwartier is voor best veel supporters veel op een doordeweekse avond. 18:45 uur is dan gewoon heel vroeg, ook voor de Almere-supporters."

"Het is gewoon heel erg ongelukkig", aldus de clubwatcher, die niet snapt dat FC Twente moet wijken voor een wedstrijd in het vrouwenvoetbal. "We hebben het er in Nederland altijd over: je moet het niet naast mekaar zetten, het zijn twee verschillende takken. Dan moet het mannenvoetbal daar ook geen last van hebben."

Lees meer:
0 reacties