Ten Berge ziet dominant PSV: "Die tweede was een fantastische goal"

Roeland ten Berge
Roeland ten Berge Foto: © Orange Pictures

PSV won zaterdag eenvoudig van Fortuna Sittard. De Eindhovenaren kwamen in eigen huis nauwelijks in de problemen: 3-0. Coach Roeland ten Berge zag dat ook en was enthousiast over het aanvalsspel van zijn ploeg.

"Ik ben heel tevreden over het aanvalsspel. Zeker in de eerste helft waren we in gedeeltes heel dominant. Zeker na de eerste goal, dat was een goede goal. De tweede was een fantastische goal", was hij na afloop lovend. "Daarna zijn we niet in de problemen gekomen. Ik kan me eigenlijk niet eens een kans van Fortuna herinneren."

In de tweede helft kreeg Fortuna Sittard iets meer de bal. "Maar ik vond dat wij vrij snel daarna weer de grip hadden. We zaten goed in het blok, verdedigend stond het heel stabiel met veel druk naar voren. Aan de bal hebben we een hele goede, solide wedstrijd gespeeld", aldus Ten Berge.

Hij koos zaterdag weer voor Indiah-Paige Riley in de basis. De aanvalster keerde terug in Eindhoven na de interlandperiode met Nieuw-Zeeland. "We kiezen veel voor Riley. Maxime (Snellenberg, red.) speelt regelmatig, dat heeft te maken dat Riley dan terugkomt van een interlandperiode. Ze heeft dan vaak een jetlag. Beide doen het goed, houden elkaar scherp. Uiteindelijk moet je het ook op trainingen beoordelen, daarin doet Riley het hartstikke goed", was zijn uitleg.

Lees meer:
0 reacties