Ten Berge gaat met PSV vol voor Eredivisie Cup: "Honderd procent"

Roeland ten Berge
Roeland ten Berge Foto: © Pro Shots

PSV rekende zaterdagmiddag vrij eenvoudig af met SC Heerenveen. In eigen huis wonnen de Eindhovenaren met 5-0 en dat zorgt voor tevredenheid bij coach Roeland ten Berge.

"Het is belangrijk dat we die eerste vroeg maakten. Daardoor komen er veel ruimtes op het veld. Zij bleven in een compacte organisatie. Het is best moeilijk om daar doorheen te spelen. Dat hebben wij zelf ervaren in de beker en Ajax natuurlijk ook", merkt Ten Berge op.

Hij heeft zijn ploeg wel voorbereid op het spel van de Friezen. "We hebben de hele week getraind door een compacte formatie te spelen, met in ons achterhoofd dat we de tegencounter eruit moeten halen. Dus als we balverlies lijden, snel druk op de bal. Maar ook vooral hoe de achterste gepositioneerd staan, op hun snelle spits."

"Daar ben ik zeker tevreden over. Ze hebben het professioneel gedaan. Volgens mij hebben we nauwelijks een kans weggegeven", aldus de coach, die met PSV de derde plaats zo goed als binnen heeft. "Dat gaat de goede kant op", erkent Ten Berge. "Of dat ons doel is? We hebben dit seizoen gezegd dat we attractief voetbal willen spelen, dat we willen kijken of we met die speelwijze en een bepaalde werkwijze hogerop en dichterbij kunnen komen. Ik denk dat dat wel is gebeurd."

Hij gaat verder: "Uiteindelijk is het gat nog steeds een aantal punten, daar moeten we goed naar kijken, wat we nodig hebben om dat gat te overbruggen. Voor nu is het de derde plek en dan ons richten op de Eredivisie Cup."

Of Ten Berge dat een prijs vindt? Daarover is hij duidelijk: "Ja, honderd procent. Als je kijkt naar de historie van de club, dan hebben ze de beker gewonnen en een keer officieus kampioen in de coronatijd. Wij moeten leren om prijzen te winnen, om voor prijzen te spelen. En dus moeten we deze mogelijkheid aangrijpen."

Lees meer:
0 reacties