Tempelman kritisch: "Opvallend dat Jonker vasthoudt aan Beerensteyn"

Lineth Beerensteyn en Jill Roord
Lineth Beerensteyn en Jill Roord Foto: © Orange Pictures

Vivianne Miedema gaat binnenkort haar rentree op het voetbalveld maken. Een terugkeer bij de OranjeLeeuwinnen laat nog even op zich wachten. Door haar zware knieblessure moest de spits het WK aan zich voorbij laten gaan en op het toernooi werd duidelijk dat Oranje zonder Miedema een topaanvalster mist.

"Lineth Beerensteyn kreeg de voorkeur in de punt van de aanval. Met haar snelheid wel degelijk een wapen, maar als afmaakster en aanspeelpunt niet toereikend voor het gewenste topniveau", oordeelt Chris Tempelman in Voetbal International. "Beerensteyn doet haar uiterste best, maar komt simpelweg tekort."

De aanvalster van Juventus kreeg ook tegen België en Engeland de kans. "Ook tegen België en Engeland grossierde ze in gemiste kansen. Jonker ziet Katja Snoeijs als een hardwerkend alternatief en nam Eredivisie-topscoorster Fenna Kalma niet mee naar het WK", geeft Tempelman aan. Kalma maakte deze zomer de overstap van FC Twente naar VfL Wolfsburg. "In potentie is zij wel de doelpuntenmaakster die Oranje goed kan gebruiken."

"Beerensteyn toonde ook tegen België en Engeland weer aan dat zij dat niet is. Foute balaannames en het verprutsen van kansen wegen niet op tegen de snelheid die ze heeft. Zeker omdat ook de tegenstanders zich instellen op de rappe Beerensteyn", merkt de journalist op.

Hij zet vraagtekens bij de keuzes van bondscoach Andries Jonker: "Het is opvallend dat Jonker vasthoudt aan Beerensteyn en alternatieven maar weinig kansen biedt. Lieke Martens en Jill Roord lijken de aangewezen vrouwen om te scoren en dat is te weinig. Oranje heeft meer scorend vermogen nodig", aldus Tempelman.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand