Telstar ziet problemen: "Het huidige voorstel is onrealistisch"

Ajax juicht na een doelpunt tegen Telstar
Ajax juicht na een doelpunt tegen Telstar Foto: © Pro Shots

Er zijn zorgelijke en bedenkelijke gezichten bij Telstar als de salarissen in het vrouwenvoetbal op korte termijn omhoog moeten. In gesprek met NH Nieuws reageert Hans Winter, manager vrouwenvoetbal bij Telstar, op de situatie.

De technisch manager van Telstar steunt het statement uit de eredivisie van twee weken geleden, waarbij werd opgeroepen tot beter betalen van de spelers. "Maar het moet wel mogelijk zijn. De clubs in het rechterrijtje zijn al blij als ze hun hoofd boven water kunnen houden. Het huidige voorstel is onrealistisch. De salarissen moeten geleidelijk beter worden, anders gaat het ten koste van de ontwikkeling van de club. We spelen tenslotte pas voor het tweede jaar in de eredivisie."

De begroting van Telstar Vrouwen bedraagt momenteel 400.000 euro, waarvan de helft uitgaat naar spelerssalarissen", legt De Winter uit. "Als Telstar over drie jaar achttien spelers onder contract wil hebben, moet de begroting naar 700.000 euro groeien. Iedere leek weet dat dat onmogelijk is. We hebben normaliter een tekort van 10.000 euro per jaar op de begroting. De meeste clubs draaien dikke verliezen. Door de verkoop van Samya Hassani (aan Fenerbahçe eind februari, red.) lopen we dit jaar kostenneutraal, maar we gaan er niet vanuit dat we ieder seizoen spelers verkopen."

Als het groeiplan van de KNVB door wordt gezet, maakt De Winter zich grote zorgen. "Je kunt het geld maar een keer uitgeven. Als we nu meer geld dan gepland moeten uitgeven aan spelers, gaat het uiteindelijk ten koste van het eerste elftal. Waar halen we dan op lange termijn onze spelers vandaan?"

Ook 'tv-gelden' is geen potje waaruit Telstar iets kan halen. Ondanks dat de wedstrijden worden uitgezonden, levert het voor de club niks op. Dit omdat het vrouwenvoetbal nog steeds meer kost dan het oplevert. "Het wordt de komende vijf jaar een landschap van welke clubs er overleven en welke niet", zegt de technisch manager. "Een hoop teams zullen problemen krijgen. Ook Telstar, als we niet snel geld zullen vinden. Maar als het onmogelijk zou zijn, hadden we de stekker er nu al uitgetrokken."

Lees meer:
0 reacties