Telstar kan niet stunten: "Vraagt zoveel van onze speelsters"

Marelle Worm in De Grolsch Veste
Marelle Worm in De Grolsch Veste Foto: © BSR Agency

Telstar slaagde er zaterdag niet in om te stunten tegen FC Twente. De Witte Leeuwinnen verloren met 2-0 in De Grolsch Veste, waardoor de Tukkers kampioen van Nederland werden.

Telstar wilde zo lang mogelijk de nul houden in Enschede. "We wisten dat we daarbij veel moesten rennen en dat we heel gedisciplineerd moesten spelen vanuit het blok", zegt coach Marelle Worm in het Noordhollands Dagblad. Daar slaagde haar ploeg aardig in: "We hielden het aardig compact. Met de klasse die Twente in de ploeg heeft, kwamen ze desondanks nog wel dreigend door."

Na iets meer dan een halfuur spelen scoorde Jaimy Ravensbergen tweemaal. Toch kreeg Telstar ook een kans. "We weten dat we altijd een kans krijgen en ook dat gebeurde zaterdag. De eerste had ons op 1-1 kunnen brengen", aldus Worm. In de pauze werden de puntjes op de i gezet door de coach van de ploeg uit Velsen-Zuid.

"En ook toen kregen we dus nog de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken, maar het vraagt zoveel van onze speelsters, dat de kracht en scherpte wegvloeiden, zodat die kans niet verzilverd werd", zag ze. Uiteindelijk bleef het bij de twee goals van Ravensbergen. "Al met al ben ik niet tevreden over het spel, maar wel tevreden met de bereidheid en strijdlust om het toch spannender te maken dan in de thuiswedstrijd."

Lees meer:
0 reacties