Telstar-coach Worm merkt op: "Als we vrijer spelen, spelen we beter"

Marelle Worm
Marelle Worm Foto: © Orange Pictures

Telstar neemt het zondag in eigen huis op tegen Feyenoord. De Witte Leeuwinnen presteren dit seizoen goed tegen topclubs in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Zo werd er gewonnen van PSV en werd er een punt gepakt tegen Fortuna Sittard. "Tegen de clubs die lager staan, vinden we dat we moeten winnen. Dan willen we niet afgaan. Dat resulteert vaak in slechter spel. Tegen topclubs hebben we dat niet, dus spelen we vrijer. En als we vrijer spelen, spelen we beter", legt trainer Marelle Worm uit bij ESPN.

Het plan van de club uit Velsen-Zuid is tegen topclubs niet heel anders dan tegen andere clubs. "We willen het liefst hoog druk zetten, daardoor dwing je de tegenstander eigenlijk tot fouten. Vanuit daar willen we ons eigen spel gaan spelen: door positiespel kansen creëren."

Tegen PSV liep dat dus goed af, zo zag Worm: "Zij kwamen niet goed onder onze hoge druk uit. Het baltempo lag bij PSV laag, waardoor het makkelijker was om vol te houden. En ook aan de bal hadden we genoeg ruimte om ons eigen spel te kunnen spelen."

Zondag wacht dus Feyenoord. Eerder dit seizoen zegevierden de Rotterdammers met 2-1. "Het was onze tweede wedstrijd in de Eredivisie. De eerste twintig minuten werden we een beetje overlopen doordat Feyenoord veel lange ballen speelde. We stonden positioneel niet goed, waardoor we al snel twee tegendoelpunten kregen", weet Worm nog.

"Nadat we dat goed hadden gezet, trokken we de wedstrijd veel meer naar ons toe. In de tweede helft waren we de bovenliggende partij, alleen stonden we toen al 2-0 achter. Dan is het moeilijk om de wedstrijd over de streep te trekken", aldus de coach. Feyenoord heeft inmiddels een andere trainer, maar volgens Worm nog wel 'dezelfde spelintenties'.

"Ze spelen eigenlijk nog dezelfde formatie als bij de oude trainer. Maar de invulling van de speelsters en de intenties binnen die formaties zijn wel anders", besluit Worm.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
di
28/03
PEC Zwolle V
17:00
PSV V
vr
31/03
VV Alkmaar W
19:30
PEC Zwolle V
vr
31/03
Feyenoord V
19:30
PSV V
vr
31/03
SC Heerenveen V
19:30
Ajax V
vr
31/03
Telstar W
19:30
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 16 71 45
2 Ajax V 16 42 43
3 Fortuna Sittard W 17 17 32
4 ADO Den Haag V 16 19 26
5 PSV V 15 10 25
6 Feyenoord V 16 -4 22
7 PEC Zwolle V 15 -9 19
Bekijk de hele stand