Samenvatting: Telstar boekt eerste overwinning sinds november

Telstar heeft zondag voor het eerst sinds 17 november vorig jaar weer een wedstrijd weten te winnen. In eigen huis wonnen de Witte Leeuwinnen met 2-1 van SC Heerenveen.

De ploeg van coach Marelle Worm kwam zondag na twintig minuten spelen op voorsprong. Fenna Meijer trok aan de rem en gaf daarmee een vrije trap weg. Die werd fraai binnen geschoten door Isa Gomez. Telstar kreeg daarna kansen op meer, maar de tweede goal viel niet.

Na de pauze waren de grootste kansen voor SC Heerenveen en vijf minuten na rust werd het 1-1. Dewi Snippe rondde af. De Friezen gingen vervolgens voor de voorsprong, maar het vizier stond niet op scherp. Janneke Ennema kreeg meerdere mogelijkheden, echter viel de 1-2 niet. Aan de andere kant was het zo'n tien minuten voor het laatste fluitsignaal wel raak.

Jasmijn Resink maakte geen goede indruk bij een verre inworp van Telstar, waar Gomez vervolgens van wist te profiteren. Daarmee kroonde zij zichzelf tot matchwinner in het 711 Stadion. Zodoende pakt Telstar voor het eerst in drie maanden weer eens drie punten in de Azerion Vrouwen Eredivisie en kruipt het naar de tiende plaats. SC Heerenveen blijft laatste, met zeven punten uit zestien wedstrijden.

Scoreverloop:
19' 1-0
Isa Gomez
51' 1-1 Dewi Snippe
81' 2-1 Isa Gomez

Opstelling Telstar: Steen, Ridder, Remijnse, Donker, Van de Pol, Kira (86' Meijerink), Van der Vlist, Gomez, Nottet, Wolters (63' Van Belen), Lagcher (63' Vis)

Opstelling SC Heerenveen: Resink, Teijema, Meijer, Bormans, Van Vilsteren, Nassette, Van Beijeren, Algra, Werther (73' Schouwstra), Snippe, Ennema

Lees meer:
0 reacties