Telstar bezig met nieuw seizoen: "In gesprek over tweede Japanse"

Marelle Worm
Marelle Worm Foto: © BSR Agency

Telstar eindigde dit seizoen als één na laatste. Toch zijn ze in Velsen-Zuid redelijk tevreden. Hans de Winter en Marelle Worm geven het seizoen van de Witte Leeuwinnen een dikke zeven.

"Twee jaar geleden was hier nog nul, hé. En dan deze uitdaging. Het is voor ons een volgend moment in een langdurig proces, waar heel veel stappen tussen zitten", geeft De Winter aan tegenover het Noordhollands Dagblad. Telstar pakte dit seizoen hetzelfde aantal punten als vorig jaar. "Dat puntenaantal, hetzelfde als vorig seizoen, bereikten we na de winterstop, dus de verwachting was dat we eroverheen zouden gaan."

"We konden toen tevreden zijn met hoe de ploeg zich tot dan toe had ontwikkeld", zegt De Winter. Het liep anders en dat kwam mede door de zware blessure van captain Felice Hermans. "Zij is de leider in onze defensie, brengt ervaring en coachend vermogen. Toen zij wegviel, moesten we het achterin opnieuw organiseren."

Volgens De Winter en Worm speelde het gemis van een echte leider de ploeg parten. "Ajax thuis; na een half uur 0-0, Hermans gaat met die blessure naar de kant en er vallen nog voor rust vier tegendoelpunten", geeft De Winter als voorbeeld. "We zetten in de kleedkamer de puntjes op de i en komen vervolgens terug tot 2-4 met kans op de derde, maar de paal stond die in de weg."

"Dat zijn vier fasen in één duel. Of FC Utrecht uit. Binnen 10 minuten staan we dankzij goed druk zetten op een 0-2 voorsprong, het kan zelfs nog 0-3 worden, maar we verliezen met 2-4", weet de technisch directeur nog.

Momenteel wordt er al hard gewerkt aan de selectie voor komend seizoen. "Uit de beloften, die overigens kampioen zijn geworden en hoger gaan spelen, komen Joy Vader, Nicci Berrevoets en Esmeé Daalman over. Daarnaast zijn we in gesprek over een tweede Japanse speelster", verklapt De Winter.

Ook een versterking met een of twee huidige of oud-internationals is niet uitgesloten: "We zoeken een leiderstype en aanvallende ondersteuning, liefst iemand die voor doelpunten kan zorgen."

Lees meer:
0 reacties