Telstar-aanwinst: "Eerste Japanse speelster in de Eredivisie"

Chinatsu Kira tekent bij Telstar
Chinatsu Kira tekent bij Telstar Foto: © Telstar

Telstar heeft zich versterkt met Chinatsu Kira. De 32-jarige Japanse komt over van SE AEM Women en tekent in Velsen-Zuid een eenjarig contract.

"Na kort in twee landen te hebben gespeeld, Australië en Spanje, ben ik erg blij en trots om dit seizoen voor Telstar te spelen als eerste Japanse speelster in de Eredivisie Vrouwen", reageert de aanvallende middenveldster, die eerder twaalf keer uitkwam voor de nationale ploeg van Japan.

Kira gaat verder: "Telstar is een team dat agressief druk wil zetten naar voren en balbezit hoog in het vaandel heeft staan. Ik focus me op het zo snel mogelijk verwerven van de teamtactiek en het team te helpen verbeteren en de nieuw gestelde doelen voor het komende seizoen te bereiken. Ik beschouw mezelf als een teamspeler met een aanvallende stijl en ben van plan bij te dragen met doelpunten en assists", aldus de Telstar-aanwinst.

Tijdens haar opleiding speelde Kira voor Kamimura Gakuen High School waarna ze tien jaar lang speelde voor Urawa Reds. In 140 wedstrijden kwam ze hier 51 keer tot scoren. Na een jaar voor Melbourne City gespeeld te hebben, keerde ze terug naar Japan en tekende ze een contract bij Orca Kamogawa. Afgelopen seizoen speelde Kira in Lleida (Spanje) voor Secció Esportiva AEM Women.

Lees meer:
0 reacties