Welkom op onze nieuwe website!

Technisch manager verlaat PEC na elf jaar: ''Jarenlang pionieren''

Sebastiaan borgardijn 60aea434ca89f
Sebastiaan borgardijn 60aea434ca89f Foto: © Pro Shots

Na elf jaar actief te zijn geweest voor PEC Zwolle laat Sebastiaan Borgardijn de club per 1 augustus achter zich.

Borgardijn kwam binnen bij de club als assistent-trainer en was sindsdien actief op allerlei fronten, waardoor hij een groot aandeel had in het vrouwenvoetbal van de Blauwvingers. In 2010 sloegen PEC Zwolle en onderwijsinstelling Landstede de handen ineen voor meiden met een voetbaldroom.

"Een bijzondere start", blikt Borgardijn terug op de website van PEC. "Om een partijvorm 8 tegen 8 te doen op de training moesten toenmalig trainer Bert Zuurman en ik meedoen, anders waren er niet genoeg speelsters", weet hij nog. Be Quick'28 was destijds de satellietclub, waardoor er iedere wedstrijd speelsters van die ploeg meegingen met de duels van PEC.

"Zo werd het eerste officiële doelpunt van PEC Zwolle gescoord door Suzanne Herpel, speelster van Be Quick ’28", weet Borgardijn. Hij zag het vrouwenvoetbal in Zwolle groeien. "Van nog geen 35 speelsters in het eerste jaar naar 90 speelsters in het huidige jaar."

Na elf jaar neemt hij dus afscheid van PEC. "Na jarenlang pionieren is het nu tijd voor iets nieuws. De afgelopen jaren heb ik meerdere keren een nieuwe baan gehad binnen deze organisatie, maar ik ben nooit bezig geweest met het zoeken van een baan buiten PEC Zwolle."

"Van assistent- werd ik hoofdtrainer van PEC Zwolle (zie foto) om vervolgens hoofdtrainer van het beloftenteam te worden. Voor veel mensen een vreemde stap, maar voor mij een juiste", geeft Borgardijn aan. Daarnaast was hij de laatste jaren ook actief als technisch manager.

"Die rol werd echter zo groot dat ik er uiteindelijk geen eigen team of groep meer bij kon hebben. Nu de wegen van mij en PEC Zwolle zich scheiden, is de tijd gekomen om om me heen te kijken. Ik wil me vanuit mijn drijfveren oriënteren op een nieuwe job", besluit hij.

Technisch manager Mike Willems is Borgardijn denkbaar voor zijn inzet in de afgelopen elf jaar. "Zoals Sebastiaan zelf ook al vertelde, is het hier echt vanaf nul begonnen. Dat je dan ruim tien seizoenen later met ontzettend veel eigen opgeleide spelers in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen speelt is uiterst knap en iets waar we als club trots op mogen zijn. Ik wil Sebastiaan bedanken voor de verschillende rollen die hij in elf jaar tijd vervuld heeft en hem veel succes wensen bij zijn toekomst."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord W -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Eredivisie Women
SC Heerenveen W -
-
ADO Den Haag W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Feyenoord W 6 4 11
3 FC Twente W 6 11 10
4 Ajax W 6 8 10
5 PSV W 6 5 10
Bekijk de hele stand